Online schrijftraining voor ondernemers

Geef je verhaal een gezonde basis

basis boek

‘Die ouders houden zeker niet van hun kinderen.’ Dit zei mijn moeder als wij zeurden om zoete troep en die-en-die-mag-dat-elke-dag.

Andere kinderen hadden snoepbakjes, wij kregen wortels bij de thee. Andere kinderen trakteerden op van die roze-gele dextrololly’s of schuimblokken, ik op krentenbollen. Andere kinderen gaven een snoepzakje mee na hun feestje, mijn ouders vonden dat onzin. 

Begrijp me niet verkeerd, we kregen ook best af en toe koek en snoep, en zaterdagavond was het cola en chippies, maar de basis was gezond. Nu ben ik daar blij mee maar toen vaak niet. 

Gezonde basis
Zo’n gezonde basis wil je ook leggen voor je boek. Sommige mensen vinden het irritant als ze eerst na moeten denken over allerlei vragen: wat wil je precies vertellen, aan wie en waarom eigenlijk? Welke vorm past daarbij en welke volgorde? Laat me gewoon lekker schrijven. 

Maar de meeste mensen die hun expertise willen delen in een boek, schrijven pas lekker als ze weten waar ze mee bezig zijn, als er een stevig fundament onder hun verhaal ligt. Als het zinnig voelt en ze gericht aan de slag kunnen. 

‘Gewoon beginnen’ is altijd goed om over de eerste hobbel heen te komen, maar als je daarna geen keuzes maakt over inhoud en vorm, loop je geheid vast. Dát is pas irritant en zonde van je tijd. 

Neem dus de tijd voor dit voorwerk, dat schrijft straks veel lekkerder! Start bijvoorbeeld met deze tien vragen. Die zijn er dus niet om je te pesten maar omdat we van je houden. 🙂 Ook houden we van goede verhalen en vinden we dat verhalen zo goed mogelijk verteld moeten worden, dat je altijd moet streven naar de beste versie. En we gunnen elke schrijver ook gewoon een plezierig proces. 

Zet ‘m op!


En heb je ons gratis ebook Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan