Online schrijftraining voor ondernemers

De gouden tip van de yogajuf

schrijftip

Op woensdagochtend doe ik (Jet) YouTube-yoga: ik kies een van de vele video’s van de fantastische Adriene Mishler en doe dan drie kwartier lang wat zij zegt en voordoet. 

Ik houd heel erg van haar milde en geestige benadering. En van hoe zij de dingen vangt in taal, haar uitspraken. Haar Find what feels good is een begrip geworden en heeft het geschopt tot petjes en kettinkjes en oversized sweatshirts. 

En nu zei ze er weer eentje die ook vaak voorbij komt: Set yourself up for greatness

Dat kun je heel Amerikaans vinden, maar bij mij blijft hij steeds hangen omdat er zoveel in zit. Het gaat over hoeveel je kan bereiken, maar ook over dat je daar zelf wat voor moet doen én dat je op de juiste manier moet starten. 

Show up on the mat, dat is al heel wat, en dan gewoon je best doen. Niet meteen je benen in je nek willen leggen, maar bij het begin beginnen. De basics leren voelen van ademhaling en de overgangen van de ene naar de andere houding. Relax your jaw. Niet erg als je de grond nog niet kan raken in die forward stretch, just hold onto the hairs on your legs.    

En daar op die mat afgelopen woensdag dacht ik: JA. Dat is ook wat je moet doen als je een boek schrijft. Ga niet als een malle zitten tikken, maar neem eerst de tijd om te broeden op wat je precies wil vertellen en aan wie en waarom eigenlijk en welke vorm en volgorde daar het beste bij passen. 

En setting yourself up for greatness is ook: voorwaarden scheppen om te kunnen schrijven, er tijd en ruimte voor maken, je familie en vrienden betrekken bij je ambities.

En dan is het een kwestie van showing up on the mat. Gaan zitten en schrijven. De ene keer gaat het wat soepeler dan de andere – dat merk ik zelf ook vaak genoeg – maar als je doorzet, je kaken ontspant en vertrouwen houdt, dan komt die greatness vanzelf. Echt. 

Zet ’m op! 

Ook met je boek aan de slag? Meld je aan voor de online schrijftraining (eigen tempo) en schrijf eindelijk het boek dat al zo lang in je hoofd zit. 

En heb je ons gratis ebook Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan