Online schrijftraining voor ondernemers

Lees jij ook te weinig?

lezen schrijftip boek

Chronisch gefrustreerd over te weinig lezen – terwijl mijn werk nota bene uit die liefde voortkomt – besloot ik leestijd in te plannen. 

‘s Ochtends vroeg, voor de meute uit, en soms een uurtje verderop in de ochtend of middag. Heerlijk. 

Ik laad ervan op, ik houd mijn literaire lat hoog en ik word beter in het begeleiden van schrijvers. 

Sommige boeken luister ik via Storytel, maar de meeste lees ik in papieren versie. Verschillende boeken voor verschillende momenten.

Nu bezig in: 

📚 Niet te breken van Sander Aarts, waarover ik ooit in een vroeg stadium meedacht, maar die ik nooit in uiteindelijke versie las, moet ik bekennen.

📚De heks van Limbricht van Susan Smit, bijna uitgeluisterd. 

📚Ons soort mensen van Juli Zeh, een lekkere dikke pil waar ik me een weg doorheen at tijdens een paar dagen op pad en die ik nu slomer tot me neem want op nachtkastje. 

Lezen de plek geven die het verdient, ook in mijn agenda, bevalt me goed. Nu is een bezoek aan de boekhandel ook fijner. Het is niet meer ‘o ja en die ook en die ook en hoe kom ik daar in hemelsnaam ooit aan toe?’ maar ‘yes, dat wordt de volgende’. 

Als mijn boeken-veelvraat-vader een exemplaar in de lucht steekt (‘Prachtig! Wil je hem lenen?’) krimp ik niet meer ineen, maar kijk ik ernaar uit. 

Ik word altijd onrustig van te weinig lezen. Ik was altijd jaloers op mensen die dat wel in hun dag wisten te organiseren. En ik dacht altijd dat je met pensioen moest gaan om weer toe te komen aan de leesliefde, maar dat is dus niet zo. 

Eerder opstaan blijkt niet zo moeilijk als het is om te gaan lezen. Daardoor ga ik ook wat eerder naar bed en daardoor wordt de balans tussen tv en boek ook gezonder. 🙂

En jij, lees jij genoeg, naar je zin? Wat lees je nu?

Zet ‘m op! En heb je ons gratis ebook Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan