Online schrijftraining voor ondernemers

Piekfijn pitchen

première boekverfilming toen ik je zag isa hoes

Afgelopen maandag was ik op de première van de verfilming van het boek Toen ik je zag van Isa Hoes. 
Een kleine tien jaar geleden verscheen het boek bij uitgeverij Artemis waar ik toen redacteur was. Ik herinner me de eerste gesprekken erover nog goed: met Isa, haar agent, haar literair agent, uitgever Tanja Hendriks en ik. Zo’n heftig verhaal, zoveel zorgvuldigheid geboden. 

En nu zaten Tanja en ik en heel veel sjiek geklede anderen in Tuschinski bij de eerste vertoning van de verfilming. Een bijzondere en beladen avond. Voor Isa en haar dierbaren riep het ongetwijfeld een mix van emoties op. 

En ondertussen keek ik mijn ogen uit naar al die mooie mensen in Black Tie. De hoofdrolspelers en Isa zelf zagen er prachtig uit en ook de gasten waren opgedoft, in het lang, in smoking. Ik kom niet zo vaak op een première en mijn gewone kloffie staat nogal ver af van wat ik toen aanhad (en ik ben meer dan eens heel onelegant op mijn jurk gaan staan), maar het voelde een beetje als op een bruiloft. Dat iedereen zijn best heeft gedaan om er piekfijn uit te zien. 

En je kunt natuurlijk denken: dat is maar buitenkant allemaal, holle showbizz, maar aandacht besteden aan de buitenkant betekent wat mij betreft dat je het de moeite waard vindt. Dat je het serieus neemt: de gelegenheid én jezelf.    

In de auto op de terugweg (hakken uit AAAAAH …. sneakers aan) bedacht ik dat dit ook geldt voor hoe je je manuscript of pitch de wereld in brengt. Een sterke inhoud is niet genoeg; je moet het ook op de juiste manier presenteren. Denk: Black Tie!

Als je je manuscript aan een uitgever wil aanbieden, kan een piekfijne pitch je kansen aanzienlijk vergroten. Hoe doe je dat? 

Hier lees je waar een overtuigend boekvoorstel uit bestaat en waar je op moet letten.

In module 2 van de training krijg je een vragenlijst die een mooie basis vormt voor je boekvoorstel. Ook als je je boek zelf gaat uitgeven, is het van belang om antwoorden te formuleren op deze basisvragen. Het legt een stevig fundament onder je boek. Hartstikke belangrijk.

Aanmelden voor de training kan hier.

Zet ‘m op! En heb je ons gratis ebook Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan