Online schrijftraining voor ondernemers

Online schrijftraining voor ondernemers

Ontdek fouten in je tekst met een simpele truc

Denise Kickstart je boek

Het is een simpel trucje, maar o zo effectief: verander het lettertype van je manuscript en ook de tekengrootte, liefst naar een hoger getal, en lees dan je tekst nog een keer door. Tien tegen één dat je dan met een frisse blik naar je teksten kijkt en fouten ontdekt die je anders niet had gezien.  

Gebruik je altijd tekengrootte 12? Verander je tekst dan eens naar 14 punts, zo staan je woorden op een andere plek en kijk je er nieuw naar. Want als je je tekst al heel vaak hebt doorgenomen, voor de zoveelste keer hebt gelezen, dan word je blind voor je eigen verhaal en je eigen fouten, bijvoorbeeld dat je wel erg vaak een bepaald woord gebruikt. Of dat je maar weinig varieert in zinsopbouw. 

Zet je regelafstand hoe dan ook standaard op 1,5. Dat leest prettiger omdat je pagina dan niet te vol is. Uitgeverijen ontvangen manuscripten ook graag op die manier.

En dan nog een huishoudelijke mededeling: Denise heeft vanaf 2022 geen actieve rol meer in Kickstart je boek. Ze neemt met pijn in het hart afscheid, maar ze kan de begeleiding helaas niet combineren met haar nieuwe baan: acquirerend redacteur non-fictie bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij. Op de video’s van de schrijftraining is ze nog wel te zien en te horen. Jet gaat op volle kracht verder met de begeleiding van de auteurs bij Kickstart je boek. 

Fijne kerstdagen en een prachtig 2022 voor jullie allemaal!

Misschien vind je dit ook leuk?

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan