Online schrijftraining voor ondernemers

Online schrijftraining voor ondernemers

Schrijf geen bullshit

schrijftip

‘”Daarom. Juist. Nu.” Serieus?!’  

Onze dochter (11) rolt met haar ogen bij de reclame van Holland America Line. Het filmpje dat mensen aan boord moet trekken eindigt met: 

‘Boek nu een 8 daagse cruise door de Noorse fjorden. Holland Amerika Lijn. Daarom juist nu!’

Waarom juist nu? Wat bedoelen ze in vredesnaam? 

En we hadden altijd van die fijne associaties bij de Holland Amerika Lijn! Hij hangt nota bene bij ons aan de muur: een prachtige prent van de geweldige illustrator Marije Tolman die ze in opdracht van uitgeverij Lemniscaat voor ons maakte toen mijn man en ik naar Californië verhuisden. En mijn afscheid van Lemniscaat was bij Hotel New York

Daarom juist nu. Konden ze niks beters bedenken? Het enige fijne dat deze reclame opleverde was de reactie van onze dochter. In genoeg dingen in de opvoeding heb ik jammerlijk gefaald, maar dit is maar mooi gelukt: ook zij is allergisch voor vage taal. 

Als je schrijft, let er dan op dat je niet in holle frasen schiet. Zinnen die je zelf ook niet begrijpt, maar die je gewoon maar zo opschrijft omdat anderen daar ook mee wegkomen.

Doe het niet. Schrijf geen bullshit, echt, alsjeblieft.

___

Achter de schermen zijn we druk bezig om de laatste puntjes te zetten op onze online training Schrijf je beste businessboek. Een mooie club vroege deelnemers is al gestart en goed op stoom. Er is zelfs al een boekcontract getekend! Stay tuned, want half februari staat alles helemaal gereed, zodat jij in 2022 eindelijk je boek kan schrijven.

Misschien vind je dit ook leuk?

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan