Online schrijftraining voor ondernemers

Online schrijftraining voor ondernemers

Maak je verhaal niet te breed

schrijftip afbakenen boek

Als je een boek schrijft over jouw expertise, dan kun je natuurlijk niet alles behandelen. Hoe baken je je onderwerp dan af? 

De sleutel ligt in het beantwoorden van een paar vragen. Wat precies brengt je naar dit onderwerp? Voor wie schrijf je, wie is je ideale lezer? En wat wil hij of zij van je leren? Wat weet hij of zij al over dit onderwerp?

Je schrijft je boek vanuit jouw expertise. Waarin ben jij gespecialiseerd? Kies een duidelijke insteek, liefst een nieuwe, als dat kan. Zijn er over jouw onderwerp recente inzichten? Verweef die er dan in. Tegelijkertijd is het belangrijk dat je lezers herkenning vinden, niet alle informatie hoeft ‘nieuw’ te zijn. 

Wij zien nogal eens manuscripten die thematisch te breed uitwaaieren en daardoor aan de oppervlakte blijven. Dat is jammer! Baken af en je kan de diepte in. Misschien denk je: hoe breder het onderwerp, hoe meer lezers. Maar dat is een denkfout. Het kan ook zijn dat door de breedte juist minder mensen zich aangesproken voelen. 

Wat in ieder geval altijd geldt: kijk eerst op internet wat er al is uitgegeven. Als er al tientallen boeken over je onderwerp zijn verschenen dan weet je: nog verder afbakenen.En heb je ons gratis e-book Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?  

Ook ons boekplanning-invulschema is al door velen opgevraagd. Een excel-sheet met een opzet voor een realistische planning waarmee je dit nieuwe jaar weer vol aan de bak kan. Hebben? Laat het ons weten!

Misschien vind je dit ook leuk?

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan