Online schrijftraining voor ondernemers

Fouten maken mag

schrijftip

Wie ons e-book heeft aangevraagd, kreeg direct daarna een nogal knullige testmail van ons. Na maanden kwamen we erachter dat die automatisch werden verstuurd door een eigen fout. Au.

Met het schaamrood op onze perfectionistische kaken hebben we die automatisering uitgezet. Men heeft het ons vergeven, kennelijk, hartelijk dank. 🙂 Zelf zouden we ook denken: ah, foutje. 

Het was voor ons een mooie les. Wij zijn – net als jij – ons verhaal in een nieuwe vorm aan het gieten. Daar komt een hoop bij kijken, we begeven ons op nieuw terrein en soms gaan we op ons gezicht. We vragen hulp en rekken onze grenzen op. 

We gaan van achter de schermen naar ervoor, plaatsen filmpjes op Instagram (wat de hele wereld doet, maar wij nog niet eerder), starten een campagne op LinkedIn, testen microfoons en programma’s om op te nemen, uit te zenden en te editen.

Nu we dit zo meemaken, hebben we extra bewondering voor de schrijvers die wij begeleiden, via een training of 1 op 1. Want het is niet makkelijk om iets te nieuws te gaan doen en om hulp te vragen. De onzekerheid over de dingen die je nog niet beheerst – hoe geef je een goed webinar, bijvoorbeeld – kan gemakkelijk doorslaan over de hele linie. Daardoor kan het zomaar zijn dat je je ineens ook niet meer zo zeker voelt over de inhoud, over je expertise. 

Dat zien we ook bij onze schrijvers. En tegen hen zeggen we altijd: vergeet niet dat jij de expert bent. Het is ontzettend gedurfd dat je die kennis en ervaringen in een nieuwe vorm gaat gieten. Dat maakt soms onzeker maar dat heeft te maken met de VORM en niet met de INHOUD. 

Knoop dat maar in je oren. 🙂

Veel succes!


Eindelijk dat boek schrijven? Vraag hier gratis ons e-book aan: Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek. En wie weet is dit ook wel wat voor je, onze online schrijftraining Schrijf je beste businessboek. Van harte welkom!

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan