Online schrijftraining voor ondernemers

Online schrijftraining voor ondernemers

Geniet van het uitzicht

schrijftip boek

Een slecht boek schrijven is geen kunst, maar lang niet iedereen kan een góed boek schrijven. En dat zit hem niet per se in literaire kwaliteiten, maar vaker in alles om het schrijven heen: tijd vrij (blijven) maken, gericht werken, discipline opbrengen, een lange adem hebben, feedback kunnen ontvangen en verwerken in wéér een nieuwe versie, jezelf moed inspreken, vertrouwen houden dat er lezers zitten te wachten op jouw verhaal…

Het is nogal een pittig gebeuren, een overtuigend boek schrijven. Het kan je knap onzeker maken. Het is goed om daarbij stil te staan en je niet alleen maar blind te staren op je einddoel: je boek in handen. Het proces zelf verdient ook aandacht, juist omdat er onderweg zoveel gebeurt. Zoveel waardevols.

Wij horen van bijna iedereen: een zakelijk boek schrijven is hard werken, maar het heeft me ook zoveel gebracht. Zelfkennis, bijvoorbeeld, en een verdieping van mijn vakkennis. 

Dat merken we zelf ook nu wij onze kennis delen via onze online training Schrijf je beste businessboek. Het ontwikkelen ging niet zonder slag of stoot. Het was flink buffelen en af en toe zagen we het niet meer zitten, er moest zoveel gebeuren! 

Maar we merkten ook dat het ons verrijkte. En dat zal ook gelden voor jou en je boek, want je gaat nog een laag dieper in je vakgebied omdat je jezelf dwingt om er een verhaal van te maken. Om helder te krijgen hoe jij denkt over bepaalde onderwerpen. Om het goed over te brengen, moet je precies weten hoe het zit. 

Ze zeggen weleens: Als je iets wil leren, lees er dan over. Als je iets wil begrijpen, schrijf erover. Als je je iets meester wil maken, leer het anderen. 

Wat ons betreft doe je met een boek schrijven dat laatste: want je schrijft er niet alleen over, je wil het ook echt overbrengen. Daarom steek je tijd en aandacht in het (her)schrijven, daarom zeg je er gezellige dingen voor af, daarom lees je deze wekelijkse schrijftips. Jouw verhaal is zo de moeite waard dat je wil dat het overtuigend is en je lezer bereikt. 

Dat vraagt wat van je en dat brengt van alles teweeg. En dat houd je niet vol als je alleen maar in de verte tuurt, is onze ervaring. Kijk dus vooral ook om je heen en geniet van het uitzicht en van de weg die je aflegt. 

Zet ’m op! 

Heb je ons gratis e-book Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?  

Ook ons boekplanning-invulschema is al door velen opgevraagd: een excel-sheet met een opzet voor een realistische planning waarmee je na een slappe schrijfzomer weer vol aan de bak kan. Hebben? Laat hier een bericht achter en we sturen hem met plezier naar je toe!   

Misschien vind je dit ook leuk?

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan