Online schrijftraining voor ondernemers

De beste maand om je boek te publiceren

Kickstart je boek

Het is november, een van de drukste maanden in de boekhandel en de tijd waarin veel boeken verschijnen – vooral van bekende en succesvolle schrijvers. Het klinkt ook als een logische maand om je boek uit te geven, want eind november worden veel sinterklaas- en kerstcadeaus gekocht. We horen het vaak: `Ik wil graag dat in november mijn boek verschijnt, dan ligt het straks onder de kerstboom.’

Het is echter maar de vraag of dit voor jouw boek de beste tijd is om te verschijnen. Er is immers zó veel concurrentie in deze periode. En misschien is jouw boek helemaal niet zo geschikt als cadeau.

Eigenlijk is er voor elke periode wel een voor- en nadeel te bedenken. Denise werkte eens bij een uitgeverij waar maar weinig boeken verschenen in januari. Maar omdat er in de boekhandel weinig concurrentie was, de ‘grote’ titels waren al in november verschenen, verkochten de boeken die in januari uitkwamen juist heel goed.

Staar je dus niet blind op de feestperiode, zorg er in eerste instantie voor dat je gewoon een DIJK van een boek schrijft.


Ook met je boek aan de slag? Meld je aan voor de online schrijftraining (eigen tempo) en schrijf eindelijk het boek dat al zo lang in je hoofd zit. 

En heb je ons gratis ebook Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan