Online schrijftraining voor ondernemers

Online schrijftraining voor ondernemers

De beste maand om je boek te publiceren

Kickstart je boek

Het is november, een van de drukste maanden in de boekhandel en de tijd waarin veel boeken verschijnen – vooral van bekende en succesvolle schrijvers. Het klinkt ook als een logische maand om je boek uit te geven, want eind november worden veel sinterklaas- en kerstcadeaus gekocht. We horen het vaak: `Ik wil graag dat in november mijn boek verschijnt, dan ligt het straks onder de kerstboom.’

Het is echter maar de vraag of dit voor jouw boek de beste tijd is om te verschijnen. Er is immers zó veel concurrentie in deze periode. En misschien is jouw boek helemaal niet zo geschikt als cadeau.

Eigenlijk is er voor elke periode wel een voor- en nadeel te bedenken. Denise werkte eens bij een uitgeverij waar maar weinig boeken verschenen in januari. Maar omdat er in de boekhandel weinig concurrentie was, de ‘grote’ titels waren al in november verschenen, verkochten de boeken die in januari uitkwamen juist heel goed.

Staar je dus niet blind op de feestperiode, zorg er in eerste instantie voor dat je gewoon een DIJK van een boek schrijft.


Achter de schermen zijn we druk bezig om de laatste puntjes te zetten op onze online training Schrijf je beste businessboek. Een mooie club vroege deelnemers is al gestart en goed op stoom. Stay tuned, want aan het eind van dit jaar staat alles helemaal gereed, zodat jij in 2022 eindelijk je boek kan schrijven.

En heb je ons gratis e-book Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?

Ook ons boekplanning-invulschema is al door velen opgevraagd: een excel-sheet met een opzet voor een realistische planning waarmee je dit najaar weer vol aan de bak kan. Hebben? Laat hier een reactie achter en we sturen hem met plezier naar je toe.

Misschien vind je dit ook leuk?

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan