Online schrijftraining voor ondernemers

Van idee tot boek

Mirjam boekdeal

Hoe lang duurt het voordat ik mijn boek in handen heb? Die vraag krijg ik geregeld. 

Natuurlijk is iedere schrijver anders – de een schrijft een boek in twee maanden en de ander doet er acht jaar over – maar als ik een gemiddelde moet noemen, dan is dat anderhalf jaar. 

Als ik dat zeg, roept iedereen: dat kan ik sneller. Maar een boek schrijven is hard werken. Of beter: een GOED boek schrijven is hard werken. Hier lees je er meer over. 

Boek cursist! 
Dit jaar verscheen het boek De verwachting voorbij van Mirjam Meek. Eerlijke verhalen uit een psychologiepraktijk voor jonge moeders.

Mirjam volgde het VIP-traject van onze schrijftraining en zette de 1-op-1-sessies in om tot een sterke pitch te komen. Met succes! Literair agent Maarten Boers geloofde in haar boekvoorstel en via hem belandde ze bij uitgeverij Thomas Rap. 

Bij Mirjam was het een kleine twee jaar, van de eerste letters op papier tot haar boek in handen. Als je via een (traditionele) uitgever je boek uitgeeft, dan duurt het vaak wat langer dan wanneer je het zelf uitgeeft.

Boekcontract cursist(en!)
‘Onze’ Andrea Steinmetz en viervoudig wereldkampioen powerliften ‘super granny’ Ina Koolhaas-Revers tekenden onlangs bij uitgeverij Prometheus hun boekcontract voor Ina’s Powerboek. Ook Andrea wist met hun boekvoorstel een literair agent te overtuigen – Sebes & Bisseling – via wie ze bij een mooie uitgeverij terechtkwamen. 

Is dat dan de route, via een agent?
Nee hoor. Er zijn nog twee cursisten die dit najaar een boekcontract hebben binnengesleept door zelf rechtstreeks uitgevers te benaderen. Daarover later meer, maar ik ben natuurlijk hartstikke trots.

Schrijf jij je boek in 2024?
De kerstvakantie staat voor de deur, hopelijk komt er wat rust in je dagen, daar is iedereen hard aan toe. Wil je daarna, in het nieuwe jaar, met je boek aan de slag? 


Hier vind je meer informatie over de training en de verschillende trajecten.

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan