Online schrijftraining voor ondernemers

Schrijver, kom uit de knoop!

in je lezer verplaatsen

Vastgelopen met je boek? Grote kans dat je niet (meer) helder hebt wat je wil vertellen. Of een structuur die niet goed past. Stel jezelf deze vragen om uit de knoop te komen.

Kern: waar gaat je boek over, in 1 zin? Als je onderwerp voor jou niet glashelder is, dan schrijf je niet lekker én raakt je lezer de draad kwijt. Misschien had je veel materiaal en ben je al schrijvend bij een ander onderwerp beland. Misschien strijden er twee verhalen om de aandacht. Of wil je te ingewikkeld en legt dat je lam. Baken af: welk verhaal ga je vertellen? 

Volgorde: welke opbouw past bij dat verhaal? Misschien moet je jouw ideeën over persoonlijke ontwikkeling niet abstract thematisch maar chronologisch vertellen aan de hand van jouw concrete levensverhaal. Of is jouw verhaal te particulier en moet je het juist breder trekken? Wat is een logisch begin, midden, eind?

Schrap: wat kan eruit of ingekort? Kijk kritisch naar de tekst die er al ligt. Met de kern van je verhaal in je achterhoofd: moet je het verhaal van A tot Z vertellen of volstaat G tot P? Of moet je G-P juist schrappen? Bedenk bij elke verhaallijn: als ik dit eruit sloop, is het dan nog te volgen? En interessant?

Als je scherpe keuzes durft te maken, is dat wat overeind blijft vaak de moeite waard. En dan lukt het vanzelf weer beter om schrijfdiscipline op te brengen, let maar op.

Keep It Simple, Stupid!

In ons e-book Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek staan nog meer tips om om te gaan met dit soort – hele normale – valkuilen.

Wil jij ook gericht met je boek aan de slag? Voor ondernemers die hun verhaal overtuigend op papier willen krijgen, hebben we een online schrijftraining en een toolkit ontwikkeld. Van harte welkom!

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan