Online schrijftraining voor ondernemers

Vertel je verhaal … verhalend!

Herman van Lunen boek

‘Ja, dit klopt nog veel beter!’ riep ze. We zaten in het Amsterdamse Proeflokaal: auteur, literair agent en ik. Aangewaaid vanuit het westen, zuiden en midden van het land, om te praten over haar boek in wording. 

Aanvankelijk had zij, doorgewinterd therapeut, haar verhaal informatief benaderd: theorie plus voorbeelden uit de praktijk. Hoe het er nu aan toegaat en hoe het beter kan. Inzichten, stappen. Gaandeweg was het wat verhalender geworden, maar de literair agent stelde voor om dat nog meer door te trekken, de cliënten tot leven te laten komen, scènes te schetsen. ‘Dan heb ik niet het gevoel dat ik aan de studie ben, maar kan ik toch de vruchten plukken van jouw kennis en ervaring.’ 

Deze vorm is aantrekkelijk. Mirjam, een van onze cursisten, doet het ook zo. Zij is psychotherapeut en ex-verloskundige, en ze schrijft over wat het moederschap teweeg kan brengen. Per hoofdstuk voert zij een nieuwe cliënt op, in scènes, en dat wisselt ze af met stukken duiding en achtergrond vanuit haar expertise. Dat werkt heel goed. Haar boek gaat verschijnen bij uitgeverij Thomas Rap.    

Herman van Lunen doet dit ook, in zijn geweldige kersverse boek Wij wensen u veel succes met uw verdere leven – verhalen uit de reclassering. In elk hoofdstuk maak je kennis met iemand anders die onder toezicht is gesteld. De mens achter het delict – en achter degene die hen op het rechte pad moet houden – ga je voor je zien. Heel liefdevol, treffend en Man-Bijt-Hondachtig opgeschreven.   

Zowel Herman als Mirjam als deze nieuwe auteur gaat het om de mens, om het eerlijke, individuele verhaal achter krantenkoppen, stempels en cijfers. Daarbij sluit die verhalende vorm naadloos aan. En dat is de kunst: om de vorm te vinden voor je boek die past bij de inhoud. Dat vraagt vaak even broeden en testen, en dan ineens heb je het te pakken. 

Win dit boek

Wil je dat verhalende schrijven beter in de vingers krijgen? Leer van de besten! Lees, lees, lees, bijvoorbeeld het boek van Herman. Omdat ik er zo enthousiast over ben, geef ik er eentje cadeau. Kans maken? Laat uiterlijk 1 juli hier een bericht achter en wie weet ben jij de gelukkige. 

En heb je ons gratis ebook Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan