Online schrijftraining voor ondernemers

Vier je successen

boek schrijven stappen

Het overkomt iedereen die een boek schrijft: op een dag verlies je de moed. De energie is eruit, het vuur is gedoofd en je boek wordt steeds meer een blok aan je been. Heel vervelend natuurlijk, zeker als heel veel mensen inmiddels weten dat je schrijft en regelmatig belangstellend vragen: hoe gaat het met je boek? 

Geen zorgen, het is nog niet te laat, je kunt er van alles aan doen. In module 5 van onze training Schrijf je beste businessboek gaat het daar uitgebreid over. Een van de (vele) handvatten die we geven is: vier je tussentijdse successen. Breng niet alleen je einddoel maar vooral ook je mijlpalen onderweg in kaart.

Zo’n groot doel als een boek schrijven bestaat uit onmogelijk veel kleine stappen, die jij nu aan het zetten bent. Een goed boek schrijven kost tijd en moeite. Dat is wat jij nu aan het doen bent. Het voelt misschien als door de modder ploegen maar je bent goed bezig. Het is de kunst om gewoon stug door te gaan.

De schrijver DBC Pierre zei het in een interview met de Volkskrant zo: ‘Mijn definitie van een schrijver is: iemand die niet opgeeft.’

Je blindstaren op je einddoel helpt je niet. Je tussenstappen vieren helpt je wél. Elke keer als je jezelf een schouderklopje geeft (bijvoorbeeld op social media of thuis met verse bloemen) omdat je weer een stap dichterbij bent gekomen, krijg je een extra shotje motivatie. En misschien zelfs al bestellingen!


Ook aan de slag met je boek? Met de Kickstart je boek Toolkit geef je je boek een vliegende start!

En heb je ons gratis ebook Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan