Online schrijftraining voor ondernemers

Ik ben helemaal geen schrijver

kickstart je boek

In de afgelopen jaren heb je je gespecialiseerd in je vak. Je bent je blijven ontwikkelen en je hebt bakken ervaring opgedaan. Dat wil je graag bundelen in een boek om je kennis te delen en om je steviger te positioneren als autoriteit op jouw terrein. 

En dan komt de twijfel. Ik ben helemaal geen schrijver. Wie zit hierop te wachten? ‘Mijn ambitie is groter dan mijn schrijftalent,’ schreef een van de ondernemers die wij hebben begeleid. 

Geldt dit ook voor jou? Geen zorgen. Weet dat 9 van de 10 managementboeken zo’n onzekere start hebben gehad. Maak het niet te groot, het hoeft geen literair meesterwerk te worden. Vertrouw op je expertise en op jouw liefde voor je vak. Dat overbrengen op je lezer, dat is te leren. 

Ga stap voor stap. Bijvoorbeeld met het beantwoorden van deze vragen:

1. Waar gaat je boek over? 

Beschrijf in 1 zin waar je verhaal over gaat. En ook in 100 woorden.

2. Welke (grote) thema’s wil je in elk geval bespreken?

En kun je daar al subonderwerpen bij bedenken?   

3. Waarom schrijf je dit boek? 

Wat is je drijfveer? En wat hoop je met dit boek te bereiken?

4. Wat voor een boek wordt het? 

Op welk boek lijkt het qua opzet / toon / opmaak / insteek? In welke kast zou het liggen in de boekhandel of de bibliotheek?

5. Voor wie schrijf je? 

Omschrijf je lezer preciezer dan de term ‘een breed publiek’. Wat weet die lezer al van jouw onderwerp? Wat wil hij/zij leren?  

Begin rustig met het nadenken over deze vragen. Hier vind je aanvullende vragen. Praat erover met vakgenoten,  mensen uit je netwerk of met je geïnteresseerde buurvrouw. Dan geef je jezelf een mooie zet in de goede richting. 

Wil je serieus aan de slag met je boek? We zijn de laatste modules aan het opnemen van onze online schrijftraining Schrijf je beste businessboek. Hierin hebben we al onze kennis en ervaring in het boekenvak gebundeld. Eind juni staat de volledige training voor je klaar. Dan hebben we een mooie deal voor experts wier ambitie groter is dan hun schrijftalent.  


In ons gratis ebook Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek staan nog meer tips – en vragen – om je goed op weg te helpen met je boek.

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan