Online schrijftraining voor ondernemers

Stel jezelf deze 10 vragen

voorbereiding boek

Schrijf je een zakelijk boek? Begin dan niet meteen als een idioot te schrijven, maar bereid je goed voor. Stel jezelf in een vroeg stadium deze 10 vragen. Zo geef je je boek meer kans van slagen!

 1. Waarom dit boek? Wat zijn je drijfveren? En wat hoop je met dit boek te bereiken? 

2. Is een boek de beste vorm? Of leent jouw verhaal zich meer voor een interview, blog, podcast of documentaire?

3. Wat voor een boek wordt het? Beschrijf in één zin waar je boek over gaat. En daarna in honderd woorden. En waar zou het in de boekhandel liggen: bij de inspirerende levensverhalen, op de afdeling zelfhulp of in de kast van de hardcore managementboeken? Op welk boek lijkt het? En hoe ziet het er zo’n beetje uit, de voor- en achterkant? En komt er ook beeld in je boek, zoals foto’s, infographics of illustraties?

4. Voor wie schrijf je? Omschrijf je lezer preciezer dan ‘een breed publiek’. Wat weet die van jouw onderwerp? Van welke boeken/tijdschriften/websites/podcasts/series houdt hij/zij?   

5. Wat maakt jouw boek uniek? Een belangrijke klotevraag. Formuleer wat er al is op dit terrein en wat jouw boek daaraan toevoegt. Een bijzondere insteek/perspectief/stijl/aanpak?

6. Schrijf je het zelf? Wil je je boek zelf schrijven, met of zonder schrijfcoach? Of wil je dat een ghostwriter je verhaal opschrijft? Hoeveel wil je hierin te investeren? 

7. Wat is je planning? Wanneer wil je je boek publiceren? Bedenk hoeveel tijd je vrij kunt maken (denk ook aan research, herschrijven, vormgeving, productie, PR) en maak een realistische planning. Heb je onze gratis boekplanning al? 

8. Hoe wil je het uitgeven? Wil je het zelf uitgeven of via een uitgever? Beslis en regel je graag zelf en ben je bereid te investeren? Of wil je in de boekhandel liggen en ga je voor het ‘stempel’ van de uitgever?    

9. Hoe promoot je je boek? Wat kun je zelf doen om te tamtammen? Via welke kanalen/(sociale) media/ marketingmiddelen/netwerken/contactpersonen breng je je verhaal onder de aandacht? 

10. Wanneer is je boek geslaagd? Aantal verkochte exemplaren? Lovende recensies? Volle groepen bij je trainingen? 

Het is niet erg als je nog niet op alle vragen een antwoord hebt. Maar tijdig stilstaan bij deze onderwerpen, scheelt je een hoop tijd en frustratie verderop!

In ons e-book Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek staan nog meer tips om je goed op weg te helpen met je boek.

Wil jij ook gericht met je boek aan de slag? Voor ondernemers die hun verhaal overtuigend op papier willen krijgen, hebben we een online schrijftraining ontwikkeld. Veel succes! 

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan