Online schrijftraining voor ondernemers

Geef je boek de doorvertelfactor

boek doorvertelfactor

In NRC Handelsblad lazen we een artikel over succesvolle zakelijke boeken. Het gaat buitengewoon goed met dit genre, de omzet van managementboeken ligt op 50 tot 55 miljoen euro per jaar.

Maar wat maakt zo’n boek zelf nou succesvol? Belangrijk hierbij is de doorvertelfactor, zegt Ben Tiggelaar, bedrijfskundige, schrijver van managementboeken en columnist bij NRC

Natuurlijk moet jij de strekking van je boek zelf goed kunnen presenteren in de bekende elevator pitch (waarbij je in een heel korte tijd je verhaal op een aantrekkelijke manier presenteert). Maar daarnaast moet een lezer van je boek je verhaal ook makkelijk en enthousiast kunnen doorvertellen aan vrienden en kennissen, die het vervolgens ook graag willen lezen. Immers, mond-tot-mondreclame is nog altijd de beste aanbeveling, dit geldt in feite voor alle genres.

Hoe zit dat bij jouw boek? Denk je dat jouw lezers makkelijk een enthousiast verhaal kunnen vertellen als ze het hebben gelezen? Zoniet, dan is je onderwerp misschien nog te ingewikkeld of te ‘breed’ en moet je verder afbakenen.

Hier lees je het complete artikel. 

Succes!


Ook aan de slag met je boek? Met de Kickstart je boek Toolkit geef je je boek een vliegende start!

En heb je ons gratis ebook Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek al?

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan