Online schrijftraining voor ondernemers

Veelgestelde vragen over training

boek schrijven training

We hebben al best wat vragen ontvangen over onze training Schrijf je beste businessboek. Dit zijn de vragen die we het vaakst hebben gekregen:

Hoe lang duurt de training? 
De basis- en VIP-training bestaan uit 7 modules (de kickstart-training uit 3) die direct beschikbaar zijn. Zo kan je ze op je eigen tempo volgen. Stel, je kijkt om de week een module en je doet de opdrachten, dan ben je na 14 weken door de training heen. Dit betekent niet dat dan je manuscript ook af is, want op een gegeven moment zal je vooral schrijfmeters moeten maken. Waarschijnlijk zal je een deel van de training pas volgen zodra jij daar klaar voor bent. 

Wanneer is mijn manuscript af?
Dat wisselt nogal. Het hangt onder andere af van je beschikbare tijd, hoe scherp je je verhaal al voor ogen hebt en de omvang van je boek. Ook maakt het uit of je je manuscript aanbiedt aan een uitgever of zelf uitgeeft. Uitgaand van het laatste: de ervaring leert dat als je er serieus voor gaat, vaste tijdblokken vrijmaakt om te schrijven en dat volhoudt, dat je dan naast je onderneming in 6-9 maanden je verhaal aantrekkelijk op papier kan krijgen. Reken nog een paar maanden voor het laatste stuk (eindredactie, vormgeving, productie) en je kan binnen één jaar van idee in je hoofd naar boek in je hand.

Saskia deed dat, een van onze vroegste deelnemers: zij startte in februari 2021 en haar boek verscheen in januari 2022 bij Boekscout. Een andere deelnemer gebruikte de training om een overtuigende pitch te schrijven voor uitgevers. Zij tekende 9 maanden na de start een boekcontract bij een grote uitgeverij: Thomas Rap. Begeleid door een redacteur daar schrijft zij haar boek af. Een aantal andere deelnemers startten in juni 2021 en zijn nu, 9 maanden later, toe aan eindredactie en aanbieden aan uitgevers. 

Hoe ziet de training eruit?
In de training nemen we je stap voor stap mee in het schrijfproces: van grof naar fijn. Bij elke module vind je materialen en een opdracht. Bij het VIP-traject krijg je op 3 momenten uitgebreide persoonlijke feedback. Inhoudelijk kan je dit verwachten:

Module 1: Een vliegende start! Wat je moet weten om goed te beginnen met je boek
Module 2: Wat vertel je en aan wie? Zo leg je een stevig fundament 
Module 3: Kies de beste vorm & volgorde. Zodat je verhaal goed overkomt en lekker leest 
Module 4: Vullen maar! Hoe je de tekst binnen je hoofdstukken opbouwt
Module 5: Hou vol! Hoe je obstakels overwint zodat je meters blijft maken
Module 6: Toeters en bellen. Wat je moet weten over wat er nog bijkomt aan woord en beeld
Module 7: Redigeer je eigen teksten. Hoe je zorgt voor een aantrekkelijk, overtuigend en verzorgd manuscript
BONUS: Stoomcursus uitgeven: In vogelvlucht door de wereld van het uitgeven zodat je goed kan kiezen wat past bij jou en je boek!

Hoe lang heb ik toegang? 
Je hebt onbeperkt toegang tot alle modules en materialen. De ervaring leert dat je soms een module wil terugkijken omdat je op dat moment net met een bepaald onderwerp bezig bent.   

Wanneer zijn de vragenuren en hoe gaat dat?
Elke maand is er een online vragenuur (via Zoom) voor alle deelnemers, of je nu het kickstart-, basis- of VIP-traject volgt. In dat uur horen we van iedereen hoe het gaat, beantwoorden we vragen en is er vaak een gast uit het boekenvak die vertelt over zijn/haar vak, tips geeft en ook vragen beantwoordt.  
Deze vragensessies worden opgenomen zodat je ze kan terugkijken wanneer je wil.

Is de Facebookgroep verplicht?
Nee, we willen je niks opdringen. 🙂 Het kan ook zijn dat je (nog) geen account hebt. In de praktijk merken we dat contact met andere deelnemers stimulerend werkt. De groep is besloten dus buiten de andere deelnemers kan niemand de berichten zien. 

Het programma staat als een huis. Ik heb nu, binnen één jaar, mijn boek in handen. Zonder jullie was dat nooit gelukt en daar ben ik echt heel dankbaar voor. — Saskia de Badts, schrijver van SPITZ

Heb je een andere vraag?
Laat het ons weten, via info@kickstartjeboek.nl

De pagina met alle info en de knop om je aan te melden is:
https://kickstartjeboek.nl/schrijf-je-beste-businessboek-training/

Je bent van harte welkom!

Geen trek in een training, wel interesse in de materialen? De grootste favorieten hebben we voor je gebundeld in de Kickstart je boek Toolkit!

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan