Online schrijftraining voor ondernemers

Schrijven in je alleentje

samen schrijven aan je boek

‘Behangen kan in je eentje.’ Dat had mijn vader (77) gehoord van zijn zus. Dus dat was het plan.

Hij is aan het verbouwen en op de een of andere manier moet dat in moordend tempo. Omdat hij een Hopster is. En omdat hij zijn zwager vóór moet blijven die in een nog moordender tempo laminaat legt in al die kamers.

Als je mijn vader wil helpen, moet je echt je best doen om ertussen te komen. Voor je het weet, heeft-ie alles alleen gedaan. Twee weken geleden was het me gelukt. Ik mocht helpen behangen en zijn zus kwam ook.

Even koffie en HUP. Werken. In een paar uur hadden we twee kamers behangen. Hij meten, afsnijden, smeren. Smots klots. Ik op het wankele trappetje en mijn tante aan de onderkant. Ik kon die zeventigers maar nauwelijks bijhouden. Bij Gods gratie mochten we tussendoor wat water drinken.

Ontzettend gezellig én productief. Mijn vader en zijn zus roepen nu tegen iedereen: met zijn drieën, dát gaat het snelst.  

Schrijven kan ook in je eentje
Sommigen vinden het prima om in hun eentje meters te maken. Anderen vinden het fijn om het samen te doen. Met een schrijfcoach of een schrijfgroep. Omdat alleen maar alleen is, om de vaart en de moed erin te houden, maar ook omdat je samen kan puzzelen op ingewikkelde stukken.

Zoals het bij behangen fijn is om samen te kijken naar rare hoekjes met verwarmingsbuizen of stopcontacten, zo ben je bij het schrijven ook sneller over hobbels heen als je die met iemand bespreekt. En voorkom je dat je bij de pakken neer gaat zitten als je het even niet meer weet.  

Het is ook gewoon plezieriger. Ik vond zelfs hardlopen leuk toen ik het samen met mijn schoonzus deed.

Samenschrijfuurtje
Voor iedereen die het lastig vindt om ‘gewoon’ te gaan zitten en schrijven is er het samenschrijfuurtje. Elke woensdagochtend van 9.00-10.00u. Via Zoom. Eerste keer gratis, daarna maar €3 per maand.

Het is fijn om je even onderdeel te voelen van een groter schrijfgeheel. – Babette

Leuk dat je het opzet, het is echt een fijn concept. – Saar

Ik merk dat ik uitkijk naar dat uurtje samen schrijven op woensdagochtend! – Michael

Veel dank voor het vragenuurtje. I need it! – Toekie

Fijne stok achter de deur! – Nicoline

Gun jezelf een steuntje in je schrijfrug. Maakt niet uit wat je schrijft. Doe je ook mee?

Meld je aan!


Meer handvatten? In onze toolkit vind je niet alleen een uitgebreid format voor je inleiding, maar ook voor je flaptekst. Superbelangrijke teksten! Plus een jaarplanning van idee tot boek en een vragenlijst om je boekconcept scherp te krijgen. Bespaar jezelf een hoop tijd en frrrrustratie, nu voor €39. Lees meer over de toolkit.

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan