Online schrijftraining voor ondernemers

Online schrijftraining voor ondernemers

Delete-knop: vriend of vijand?

boek schrijven samen buddy

Schrijvers zijn vaak de grootste critici van hun eigen werk. Het lijkt soms alsof ze voortdurend over hun eigen schouder meekijken naar alles wat ze typen. En meestal is wat ze schrijven niet goed genoeg. Vinden ze zelf. En dan wordt er al snel op de delete-knop gedrukt.

Vóór de uitvinding van de computer ging het schrijven natuurlijk veel ingewikkelder. Men schreef met de hand, en later met de typemachine. Met zo’n correctielint. Erg ingewikkeld en tijdrovend natuurlijk. Nu kun je in je Word-document of Google Doc volop knippen en plakken, verschillende versies opslaan en een spellingscheck doen. En dus ook snel tekst deleten. Makkelijk toch?

Maar soms is dat té makkelijk en gooi je een stuk tekst weg dat misschien nog niet goed is, maar dat wél kan worden! Een stuk tekst waar je, na enig schaven en herschrijven, wel een soepel lopend stuk van kan maken. Gooi dus niet te snel iets weg, en als je twijfelt, maak dan een document of mapje aan waar je die geknipte passages parkeert. Noem het bijvoorbeeld ‘deleted scenes’. Wie weet kun je er later alsnog iets mee.

Succes!

___

Achter de schermen zijn we druk bezig om de laatste puntjes te zetten op onze online training Schrijf je beste businessboek. Een mooie club vroege deelnemers is al gestart en goed op stoom. Er is zelfs al een boekcontract getekend! Stay tuned, want begin volgend jaar staat alles helemaal gereed, zodat jij in 2022 eindelijk je boek kan schrijven.

Misschien vind je dit ook leuk?

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan