Online schrijftraining voor ondernemers

Stop met stopwoordjes

stopwoordjes in boek

We hebben ze allemaal, favoriete woorden of uitdrukkingen waar we kwistig mee strooien in onze teksten. Je weet waarschijnlijk zelf wel om welke het bij jou gaat. Voorbeelden zijn er natuurlijk te over, wij komen vaak continu, natuurlijk, momenteel of cruciaal tegen. Wij werkten eens aan een manuscript waar op elke pagina de combinatie `dan ook’ stond. Weghalen van deze woorden had 9 van de 10 keer geen consequenties voor de tekst. Sterker nog, het boek werd er veel beter van. 

Heb je zelf een voorliefde voor een bepaald woord? Check, als je manuscript klaar is, dan eens met de zoekfunctie hoe vaak je dat woord gebruikt. Waarschijnlijk veel vaker dan je denkt. 

Wij maken veel gebruik van synoniemen.net. Daar kun je van elk woord de synoniemen vinden, handig als je je favoriete woorden wil afwisselen met andere termen – die dan wel precies hetzelfde moeten betekenen natuurlijk.

Succes!


Ook bezig met je boek? Hoe gaat het? Misschien heb je hier wat aan: ons gratis e-book Vijf vette valkuilen bij het schrijven van je businessboek.

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan