Online schrijftraining voor ondernemers

Ontrafel je writer’s block

boek schrijven writer's block

Deze maand volg ik een programma van Sportrusten waarbij je tussen de drie maaltijden door niks eet en alleen maar groene thee, water of zwarte koffie drinkt. Geen appel, geen nootjes, geen cappuccino.

Dat is even wennen voor een snaaier. Na een paar dagen ben je er wel uit wat je moet eten om het fysiek vol te houden, maar dan is er nog het mentale stuk. Daarvoor krijg je tips, en dan moet je eerst ontrafelen wanneer en waarom je het zwaar hebt.

Persoonlijk vind ik het gewoon SUPERSAAI. Al die uren, ik en mijn kop thee, want van zwarte koffie en verder niks krijg je ook maar zo’n smerig bekkie.

Een taartje kan ik prima laten staan, heb ik al op meerdere verjaardagen gedaan, maar ik eet normaal gesproken ook gewoon vaak een appel tussendoor – oké, en ook koek en drop en chips – en een beetje melk in mijn koffie vind ik ook wel feestelijk.

Nu ik dit weet, kan ik er beter mee dealen. Wat mij helpt: de tijd nemen voor de maaltijden en daar de feestelijkheid in stoppen. En extra lekkere koffie en thee in huis halen.

Ontrafel je writer’s block

Hetzelfde geldt voor schrijven. Gaat het moeizaam of ben je helemaal vastgelopen en komt er niks meer uit je vingers? Ga eens na waar dat hem voor jou in zit.

Ben je onzeker over je verhaal? Dat is heel normaal. Praat erover, vraag iemand om mee te lezen of te denken. Verzamel cheerleaders.

Heb je wel vertrouwen in je verhaal maar zit je creatief vast? Doe even totaal wat anders – bak een taart, spring op de trampoline, snoei de heg – zodat je hoofd kan uitwaaien.

Komt er best wat uit je vingers maar vind je het allemaal wel ERG lang duren? Staar je niet blind op je einddoel maar vier je tussenstappen. En besef: het voelt misschien als door de modder ploegen, maar je bent goed bezig, het is de kunst om gewoon stug door te gaan.

Wat daarbij helpt? Doe het samen! Vind een maatje en houd elkaars moed erin. Vertrouw niet op je wilskracht.

Omdat ik van steeds meer mensen hoor dat ze behoefte aan hebben aan ‘samen’, start ik vanaf september een heus groepsprogramma waar ik superveel zin in heb. De eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld!

Groepsprogramma: van idee tot manuscript (sept ’24)

In september start ik een groepsprogramma voor mensen die hun kennis willen delen in een boek en dat graag samen doen.

– 9 maanden: half sept – half juni
– online modules + opdrachten
– maandelijks vragenuur, wekelijks schrijfuur
– maandelijks 1-op-1-uur met mij (feedback en advies)
– 3 toffe bijeenkomsten met gasten uit het boekenvak

In deze 9 maanden ga je samen van idee in je hoofd tot een compleet manuscript. Je krijgt alles aangereikt wat je daarvoor nodig hebt. Met zijn allen houden we de vaart, het plezier en de moed erin.

‘Creating a small writing group can help you to build momentum and remember that you’re not alone,’ zegt psycholoog Paul Silvia in een artikel in Nature over writer’s block

*** Interesse voor de klas van ’24/’25? Laat het weten. Het aantal plaatsen is beperkt. ***

(Enne, dit is dus ook het moment waarop je mee kan denken over de invulling. ;))
Stay tuned! Details volgen. Ik heb er heel veel zin in in.

Wekelijks een schrijfpeptalk in je mailbox?

Schrijf je in!

Misschien vind je dit ook leuk?

lazer niet in deze vijf valkuilen bij het schrijven van je businessboek!

In dit ebook ontdek je wat je kan doen om het (weer) te laten stromen en eindelijk dat boek te schrijven. Vraag ‘m gratis aan.

Zet de eerste stap naar je eigen boek

Aan de slag met je boekidee? Dan heb je een goede planning nodig. Vraag ‘m gratis aan